59-592475_chain-png-transparent-images-transparent-background-broken-chain
Peluang kedua
Untuk Blacklist dan AKPK

Peluang keluar dari status BLACKLIST dan AKPK

Peluang hanya datang sekali

Take it or Leave it!

Adalah amat memeritkan dan amat memalukan apabila nama dah kena blacklist dengan bank dan dalam rekod CCRIS pula ada tanda “K” (AKPK)?

Antara Kesan Akibat Blacklist

Antara kesan bila nama dah kena blacklist ialah anda akan sukar berurusan dengan pihak institusi kewangan terutamanya bank. Ini adalah kerana laporan kredit CCRIS dan CTOS adalah menjadi rujukan utama kepada pihak bank untuk mempertimbangkan kelulusan permohonan kemudahan perbankan anda.

 • Tak dapat nak beli rumah.
 • Kereta pun tak dapat nak beli
 • Permohonan kad kredit takkan lepas.
 • Pinjaman peribadi pun pasti tak lulus.

Kesimpulannya selagi mana nama anda blacklist maka anda akan sukar berurusan dengan pihak bank.

Ini cara Ezpayment Payment membantu

Penstrukturan Kredit CCRIS / CTOS

Ezpayment Solution akan bersihkan rekod CCRIS dan CTOS anda dari status blacklist dan / atau AKPK dalam tempoh hanya 1 bulan.


Setelah rekod CCRIS / CTOS anda sudah bersih seterusnya Ezpayment Solution akan tukarkan hutang-hutang lapok anda kepada aset hartanah secara percuma. Aset hartanah ini apabila harganya telah naik kelak maka ia boleh dijual dan beri keuntungan.

Aset Hartanah


Aset hartanah ini adalah 100% milik penuh anda.


Anda boleh jual aset hartanah milik penuh anda ini nanti apabila apabila harganya telah naik dan memberi keuntungan.

Pulangan Tunai (Cashback)


Hartanah yang anda akan dapat nanti akan disertakan sekali dengan pulangan tunai (cashback).


Anda boleh gunakan sebahagian daripada cashback tersebut untuk sediakan rumah bagi tujuan sewaan sebagai passive income bulanan, sebahagian lagi anda boleh laburkan supaya dapat jana keuntungan dan sebahagian lagi duit dari cashback untuk tujuan peribadi.

Exit Plan - Bebas Kewangan


Cukup sahaja 5 tahun, anda jual rumah yang anda dapat dan selepas bayar baki pinjaman perumahan maka bakinya adalah milik anda sepenuhnya dan anda bebas dari hutang, bebas kewangan.

Hubungi Agent:

Agent: Zul Anuar
Ezpayment Solution (SA0301460-W)

Tel: – 019-214 3028
Cheras.

Maklumat Teknikal Program EPP 2.0

Tekan / klik pada topik-topik pilihan anda di bawah untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan Program EPP 2.0

Program EPP 2.0 ialah sebuah program yang memberi anda peluang untuk bersara awal apabila semua hutang-hutang lapok anda kami selesaikan dan kami tukarkan menjadi aset berupa pemilikan hartanah yang nilainya semakin meningkat dan memberi keuntungan setiap bulan..

Kami percaya hutang jahat yang merugikan tak boleh dan tak akan dapat diselesaikan dengan cara tambah lagi hutang yang tidak mendatangkan sebarang hasil atau keuntungan seperti konsep “overlap” atau “gali lubang tutup lubang” seperti yang ramai orang lakukan.

Kami percaya hutang hanya dapat diselesaikan sekiranya kami dapat tukarkan hutang yang merugikan tersebut kepada aset yang menguntungkan.

Maka Program EPP 2.0 ini direka untuk memberi peluang mereka yang selama ini dibelenggu masalah hutang yang merugikan dan membebankan tak berkesudahan untuk bebas hutang dan akhirnya kami ingin bantu anda bebas kewangan.

Untuk mendapatkan lebih kefahaman sila rujuk artikel “Hutang Jahat Vs Hutang Baik” 

Berikut adalah perbandingan di antara Hutang Jahat Vs. Hutang Baik.

Hutang Jahat
Ini adalah sebarang jenis hutang yang bakal menjerat kewangan kita dan selagi tidak berusaha untuk diselesaikan segera maka segala hasil pendapatan kita akan semakin susut.

Hutang Baik
Hutang baik adalah hutang yang mendatangkan keuntungan.
Apabila rumah tersebut disewakan akan dapat  hasil jualan dan apabila dijual kelak akan dapat hasil jualan.

 

Apakah yang istimewanya Program EPP 2.0 ini?

  • Program ini direka supaya mereka yang menghadapi masalah CCRIS atau blacklist sehinggakan kepada yang sedang di dalam program AKPK juga dapat menyertainya*
  • Program EPP 2.0 dapat bantu dapatkan hartanah yang boleh dijadikan aset pelaburan walau pun peserta pada asalnya menghadapi masalah CCRIS atau DSR.*
  • Ini adalah satu-satunya program yang dapat bantu selesaikan masalah hutang sambil dapat duit cashback dan hartanah untuk dilaburkan.
  • Mereka yang berjaya diterima masuk dalam program ini dijamin hutang lapok selesai dalam tempoh tak sampai 2 bulan tanpa sebarang pembayaran (percuma)
  • Mereka yang berjaya diterima masuk dalam program ini dijamin layak mendapat kondominium mewah yang akan dijadikan sebagai aset pelaburan tanpa sebarang pembayaran (percuma)
  • Consultant yang berpengalaman akan bantu peserta dapatkan pinjaman dari bank dengan lebih mudah dan pantas berbanding sekiranya peserta sendiri yang pergi bank untuk berurusan.
  • Tiada “up front”, tiada sebarang yuran, perkhidmatan kami adalah percuma.
  • Hartanah yang peserta perolehi melalui Program EPP 2.0 ini adalah milik peserta sepenuhnya.
  • Peserta boleh sewakan rumah tersebut sepenuhnya atau sewakan bilik-bilik dalam rumah atau jadikan rumah tersebut sebagai homestay tanpa perlu minta izin daripada mana-mana pihak ke-3 kerana rumah tersebut sudah menjadi hak peserta sepenuhnya.
  • Consultant akan sediakan proposal untuk dijadikan panduan kepada peserta dalam menguruskan duit cashback dan urusan kewangan berkenaan hartanah yang peserta akan dapat termasuk pengurusan kewangan daripada pulangan “preference shares” syarikat.
  • Peserta akan dapat duit cashback dari developer yang boleh digunakan untuk renovate rumah sebelum dapat disewakan.
  • Duit cashback ini boleh digunakan untuk tampung bayaran installment bank sebelum rumah dapat disewakan.
  • Duit cashback ini dapat top-up duit sewaan untuk bayar installment bank sekiranya duit sewaan tidak cukup untuk bayar bulanan bank.
  • Duit cashback boleh dilaburkan dalam instrumen-instrumen kewangan yang boleh jana keuntungan tambahan.
  • “Guaranteed Rental Scheme” disediakan kepada mereka yang tidak mahu terbeban dengan urusan pengurusan sewaan, maintenance dan urusan pembayaran installment dengan bank.*
  • Melalui “Guaranteed Rental Scheme” ini syarikat akan uruskan kesemuanya di atas termasuk bayaran installment bank setiap bulan.
  • Syarikat boleh bantu jualkan aset apabila harga rumah adalah menguntungkan untuk dijual.

Sila hubungi agent Ezpayment Solution di atas untuk keterangan lanjut.

Program ini bermula dengan penyelesaian hutang-hutang lapok dalam tempoh tak sampai 2 bulan dan berakhir apabila peserta jual rumah dan dapat keuntungan.

Ringkasnya apa yang peserta bakal terima daripada program ini ialah

 • Cashflow (aliran tunai) yang bertambah baik apabila hutang-hutang semua sudah selesai dan pendapatan bersih yang diperolehi dari gaji dan sumber-sumber pendapatan lain yang meningkat
 • Cashback daripada hartanah
 • Pulangan daripada “preference shares” syarikat
 • Keuntungan apabila hasil jualan kondominium mewah setelah tolak baki pembiayaan rumah di bank

Sebenarnya sesiapa sahaja yang memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan boleh sahaja menyertai Program EPP 2.0 ini.

 

Walau bagaimana pun kami amat prihatin kepada golongan masyarakat yang sekarang sedang blacklist atau hampir blacklist oleh bank termasuk mereka yang sudah menyertai program AKPK namun masih tak dapat nak selesaikan masalah.

 

Golongan ini amat penting untuk dibantu memandangkan tiada pihak yang mampu memberi bantuan apabila status CCRIS / CTOS golongan ini telah disenarai hitam atau sedang mengikuti program AKPK.

 

Walau bagaimana pun kami juga mempunyai syarat-syarat tertentu yang golongan ini mesti patuhi seperti yang telah ditetapkan di ruangan “Apakah syarat-syarat untuk menyertai Program EPP 2.0?”

Mereka yang tidak layak memohon adalah:

 • Gaji asas / basic iaitu gaji yang belum campur bonus-bonus atau belum tolak potongan-potongan lain yang kurang daripada RM5,000
 • Mereka yang mempunyai 2 housing loan yang masih aktif 
 • Mereka yang sudah bankrap
 • Mereka yang ada kes mahkamah melibatkan CCRIS / CTOS.

Syarat-syarat untuk menyertai Program EPP 2.0 adalah:

 • Gaji asas (yang belum campur lain-lain bonus atau komisen dan belum tolak sebarang potongan dalam slip gaji) mesti lah lebih daripada RM5,000
 • Mereka yang bergaji melebihi RM5,000 ini sebaiknya bekerja sama ada di dalam mana-mana public listed company atau multi national company atau dalam kerajaan. 
 • Walau bagaimana pun mereka yang bekerja di syarikat swasta dan gaji asas mereka lebih daripada RM6,000 masih boleh dipertimbangkan.
 • Mereka yang gaji asasnya kurang daripada RM5,000 juga masih boleh dipertimbangkan sekiranya dapat buat permohonan bersama dengan mana-mana ahli keluarga terdekat seperti pasangan atau adik-beradik atau ibubapa. Jumlah gaji-gaji asas untuk permohonan bersama ini hendaklah melebihi RM6,000 apabila dicampurkan.
 • Tidak boleh mempunyai housing loan yang masih aktif melebihi daripada 1 buah rumah. Tiada housing loan langsung adalah lebih baik.
 • Mereka yang tinggal di kawasan Lembah Klang adalah lebih diutamakan walau bagaimana pun mereka yang biasa berulang alik ke kawasan Lembah Klang dan tiada masalah untuk datang ke kawasan Lembah Klang pada bila-bila masa juga boleh dipertimbangkan.

Buat masa ini kami hanya perlukan slip gaji terkini sahaja dahulu.

Saya doakan semoga anda bebas dari status blacklist dan belenggu hutang.