Urus hutang melalui penstrukturan kredit

Anda bebas hutang dalam tempoh 1 bulan

Perkhidmatan kami PERCUMA untuk anda.

PERCUMA , TANPA UP FRONT , TIADA BAYARAN KEMUDIAN , TIADA YURAN KEAHLIAN

Sertai Program EPP 2.0 kami hari ini!

Mengapa?
Kami telah jumpa rahsia sebenar dalam menyelesaikan masalah hutang dan kewangan.

Apakah rahsianya itu?
Rahsianya ialah hutang anda hanya akan selesai apabila distruktur semula kepada aset / harta. Hutang tidak akan selesai dengan cara tambah lagi hutang seperti banyak yang ditawarkan oleh agent-agent pinjaman wang atau ah long. Cara ‘gali lubang tutup lubang’ ini hanya akan buatkan anda berhutang lebih banyak dan tidak akan sesekali mengurangkan hutang anda.

Kami tidak akan bantu anda untuk tambah hutang sebaliknya kami ingin bantu anda bebaskan diri dari hutang.

Selama ini anda membayar hutang namun adakah hutang tersebut memberi hasil kepada anda? Hutang anda menjadi bebanan sekiranya anda hanya bayar, bayar dan bayar tanpa anda dapat hasil. Ini lah yang dinamakan hutang jahat atau ‘bad debt’.

Bagaimana sekiranya kami tukarkan hutang-hutang jahat anda tersebut supaya dapat datangkan hasil? Anda bayar hutang dan dalam masa yang sama anda masih terima hasil dari duit yang anda telah keluarkan untuk bayar hutang. Akhirnya nanti hutang tersebut lah yang akan berikan sumbangan kewangan kepada anda secara berterusan. Ini lah yang dipanggil sebagai hutang yang menguntungkan atau pun hutang yang baik. Hutang anda sekarang telah bertukar menjadi aset. Aset yang nilainya akan terus naik dan naik dan apabila sampai masa untuk dijual maka aset itu akan beri keuntungan yang berlipat kali ganda berbanding asalnya.

Ini lah yang kami lakukan kepada peserta-peserta Program EPP 2.0 kami.
Ingin tahu lebih lanjut?

Apa kata mereka?

Agent: Sophy Sufian
Ezpayment Solution (SA0301460-W)

Tel: 019-3355 399 / 011-6523 2344 / 011-5691 9088
Putrajaya.

Maklumat Teknikal Program EPP 2.0

Tekan / klik pada topik-topik pilihan anda di bawah untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan Program EPP 2.0

Program EPP 2.0 ialah sebuah program yang memberi anda peluang untuk bersara awal apabila semua hutang-hutang lapok anda kami selesaikan dan kami tukarkan menjadi aset berupa pemilikan hartanah yang nilainya semakin meningkat dan memberi keuntungan setiap bulan..

Kami percaya hutang jahat yang merugikan tak boleh dan tak akan dapat diselesaikan dengan cara tambah lagi hutang yang tidak mendatangkan sebarang hasil atau keuntungan seperti konsep “overlap” atau “gali lubang tutup lubang” seperti yang ramai orang lakukan.

Kami percaya hutang hanya dapat diselesaikan sekiranya kami dapat tukarkan hutang yang merugikan tersebut kepada aset yang menguntungkan.

Maka Program EPP 2.0 ini direka untuk memberi peluang mereka yang selama ini dibelenggu masalah hutang yang merugikan dan membebankan tak berkesudahan untuk bebas hutang dan akhirnya kami ingin bantu anda bebas kewangan.

Untuk mendapatkan lebih kefahaman sila rujuk artikel “Hutang Jahat Vs Hutang Baik” 

Berikut adalah perbandingan di antara Hutang Jahat Vs. Hutang Baik.

Hutang Jahat
Ini adalah sebarang jenis hutang yang bakal menjerat kewangan kita dan selagi tidak berusaha untuk diselesaikan segera maka segala hasil pendapatan kita akan semakin susut.

Hutang Baik
Hutang baik adalah hutang yang mendatangkan keuntungan.
Apabila rumah tersebut disewakan akan dapat  hasil jualan dan apabila dijual kelak akan dapat hasil jualan.

 

Apakah yang istimewanya Program EPP 2.0 ini?

  • Program ini direka supaya mereka yang menghadapi masalah CCRIS atau blacklist sehinggakan kepada yang sedang di dalam program AKPK juga dapat menyertainya*
  • Program EPP 2.0 dapat bantu dapatkan hartanah yang boleh dijadikan aset pelaburan walau pun peserta pada asalnya menghadapi masalah CCRIS atau DSR.*
  • Ini adalah satu-satunya program yang dapat bantu selesaikan masalah hutang sambil dapat duit cashback dan hartanah untuk dilaburkan.
  • Mereka yang berjaya diterima masuk dalam program ini dijamin hutang lapok selesai dalam tempoh tak sampai 2 bulan tanpa sebarang pembayaran (percuma)
  • Mereka yang berjaya diterima masuk dalam program ini dijamin layak mendapat kondominium mewah yang akan dijadikan sebagai aset pelaburan tanpa sebarang pembayaran (percuma)
  • Consultant yang berpengalaman akan bantu peserta dapatkan pinjaman dari bank dengan lebih mudah dan pantas berbanding sekiranya peserta sendiri yang pergi bank untuk berurusan.
  • Tiada “up front”, tiada sebarang yuran, perkhidmatan kami adalah percuma.
  • Hartanah yang peserta perolehi melalui Program EPP 2.0 ini adalah milik peserta sepenuhnya.
  • Peserta boleh sewakan rumah tersebut sepenuhnya atau sewakan bilik-bilik dalam rumah atau jadikan rumah tersebut sebagai homestay tanpa perlu minta izin daripada mana-mana pihak ke-3 kerana rumah tersebut sudah menjadi hak peserta sepenuhnya.
  • Consultant akan sediakan proposal untuk dijadikan panduan kepada peserta dalam menguruskan duit cashback dan urusan kewangan berkenaan hartanah yang peserta akan dapat termasuk pengurusan kewangan daripada pulangan “preference shares” syarikat.
  • Peserta akan dapat duit cashback dari developer yang boleh digunakan untuk renovate rumah sebelum dapat disewakan.
  • Duit cashback ini boleh digunakan untuk tampung bayaran installment bank sebelum rumah dapat disewakan.
  • Duit cashback ini dapat top-up duit sewaan untuk bayar installment bank sekiranya duit sewaan tidak cukup untuk bayar bulanan bank.
  • Duit cashback boleh dilaburkan dalam instrumen-instrumen kewangan yang boleh jana keuntungan tambahan.
  • “Guaranteed Rental Scheme” disediakan kepada mereka yang tidak mahu terbeban dengan urusan pengurusan sewaan, maintenance dan urusan pembayaran installment dengan bank.*
  • Melalui “Guaranteed Rental Scheme” ini syarikat akan uruskan kesemuanya di atas termasuk bayaran installment bank setiap bulan.
  • Syarikat boleh bantu jualkan aset apabila harga rumah adalah menguntungkan untuk dijual.

Sila hubungi agent Ezpayment Solution di atas untuk keterangan lanjut.

Program ini bermula dengan penyelesaian hutang-hutang lapok dalam tempoh tak sampai 2 bulan dan berakhir apabila peserta jual rumah dan dapat keuntungan.

Ringkasnya apa yang peserta bakal terima daripada program ini ialah

 • Cashflow (aliran tunai) yang bertambah baik apabila hutang-hutang semua sudah selesai dan pendapatan bersih yang diperolehi dari gaji dan sumber-sumber pendapatan lain yang meningkat
 • Cashback daripada hartanah
 • Pulangan daripada “preference shares” syarikat
 • Keuntungan apabila hasil jualan kondominium mewah setelah tolak baki pembiayaan rumah di bank

Sebenarnya sesiapa sahaja yang memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan boleh sahaja menyertai Program EPP 2.0 ini.

 

Walau bagaimana pun kami amat prihatin kepada golongan masyarakat yang sekarang sedang blacklist atau hampir blacklist oleh bank termasuk mereka yang sudah menyertai program AKPK namun masih tak dapat nak selesaikan masalah.

 

Golongan ini amat penting untuk dibantu memandangkan tiada pihak yang mampu memberi bantuan apabila status CCRIS / CTOS golongan ini telah disenarai hitam atau sedang mengikuti program AKPK.

 

Walau bagaimana pun kami juga mempunyai syarat-syarat tertentu yang golongan ini mesti patuhi seperti yang telah ditetapkan di ruangan “Apakah syarat-syarat untuk menyertai Program EPP 2.0?”

Mereka yang tidak layak memohon adalah:

 • Gaji asas / basic iaitu gaji yang belum campur bonus-bonus atau belum tolak potongan-potongan lain yang kurang daripada RM5,000
 • Mereka yang mempunyai 2 housing loan yang masih aktif 
 • Mereka yang sudah bankrap
 • Mereka yang ada kes mahkamah melibatkan CCRIS / CTOS.

Syarat-syarat untuk menyertai Program EPP 2.0 adalah:

 • Gaji asas (yang belum campur lain-lain bonus atau komisen dan belum tolak sebarang potongan dalam slip gaji) mesti lah lebih daripada RM5,000
 • Mereka yang bergaji melebihi RM5,000 ini sebaiknya bekerja sama ada di dalam mana-mana public listed company atau multi national company atau dalam kerajaan. 
 • Walau bagaimana pun mereka yang bekerja di syarikat swasta dan gaji asas mereka lebih daripada RM6,000 masih boleh dipertimbangkan.
 • Mereka yang gaji asasnya kurang daripada RM5,000 juga masih boleh dipertimbangkan sekiranya dapat buat permohonan bersama dengan mana-mana ahli keluarga terdekat seperti pasangan atau adik-beradik atau ibubapa. Jumlah gaji-gaji asas untuk permohonan bersama ini hendaklah melebihi RM6,000 apabila dicampurkan.
 • Tidak boleh mempunyai housing loan yang masih aktif melebihi daripada 1 buah rumah. Tiada housing loan langsung adalah lebih baik.
 • Mereka yang tinggal di kawasan Lembah Klang adalah lebih diutamakan walau bagaimana pun mereka yang biasa berulang alik ke kawasan Lembah Klang dan tiada masalah untuk datang ke kawasan Lembah Klang pada bila-bila masa juga boleh dipertimbangkan.

Buat masa ini kami hanya perlukan slip gaji terkini sahaja dahulu.

Mohon khidmat urus hutang

Perkhidmatan lain

Kondominium mewah tanpa modal

Kami tanggung bayaran installment bulanan bank anda selama 60 bulan. Anda boleh pilih mana-mana satu projek kondominium mewah yang bersesuaian dengan kelayakan kewangan anda dan tinggal dalam kondominium mewah tersebut tanpa perlu bayar installment bank selama 60 bulan. Kondominium mewah tersebut adalah 100% milik anda sepenuhnya. Hubungi agent kami untuk penerangan lanjut.

Pelaburan hartanah tanpa modal

Kami tanggung segala perbelanjaan anda untuk memulakan pelaburan hartanah di kawasan strategik. Anda tidak perlu bayar installment bank selama 60 bulan dan selepas itu anda boleh jual hartanah tersebut dan dapat untung. Hubungi agent kami untuk penerangan lanjut.

(Gambar sekadar hiasan)

Tekan / klik gambar untuk sumber carta

Hak & Penafian

Ezpayment Solution bukan agensi kewangan atau mewakili mana-mana bank.

Ezpayment Solution bekerjasama dengan beberapa pihak termasuk lah consultant kewangan bertauliah dalam menguruskan kes-kes kewangan peserta.

Ezpayment Solution tidak menawarkan sebarang pembiayaan atau pinjaman walau bagaimana pun Ezpayment Solution akan berurusan dengan bank-bank serta beberapa pihak tertentu untuk perkara yang berkaitan dengan pembiayaan atau pinjaman.

Ezpayment Solution (SA0301460-W) | 0193355399 | www.ezpayment2u.com
Update terkini: 30 Disember, 2021